16 februari

Idag är det fredag. Ska fira denna fredag med AW och vänner. Imorgon blir det bastu med fler vänner. Söndag kanske en ridtur, inte bestämt mig ännu. Så ser helgen ut. MYS.
Min Daniel är iväg och jobbar, så passar på att göra massa andra saker på min egentid. Men alltid lite tomt när han inte är hemma.

Bjuder på en bild från i somras

Taget från min syster och hennes Henkes hus, altanen närmare bestämt. Jag plockade en bukett från deras trädgård.


15 februari

En tjej med problemhud (torr, mkt torr) tipsar :



Miraklet för min hud!!






15 februari

Igår var det den 14 februari, Alla Hjärtans Dag. Vi firade inte så stort, vi gjorde det vi trivs med bäst när båda är hemma och det är tända ljus och kolla på film. Det är avkoppling för oss båda. Sen jag träffade Daniel har vi sett på mycket film och även bio. Jättemysigt och jag gillar det mer och mer.

Jag fick även en fin rosbukett när han kom hem från jobbet. Glad blev jag. När man är utbildad florist kan det var lite läskigt för folk att ge en blommor. Men jag älskar att få röda rosor. Fick tre röda långa rosor, vilket Daniel sa symboliserar att vi snart är inne på tredje året tillsammans. Gullig han är ;)..


3 röda rosor

Jag hade skrivit en lapp kvällen innan med min nyköpta kalligrafi penna. Där stod lite kärleksgrejer. Sedan stoppade jag ner den i hans jackficka. Pedantiskt som han är håller han sina jackfickor utan skräp och kvitton som en själv inte är lika noga med. Så misstänkte att han skulle hitta den ganska snabbt innan han åkte till jobbet. Liten surprise, bra start på dagen.


12 februari

Söndag - blir en riktig slappardag idag framför vinterstudion. Igår var jag inne stan och fika med kusinen Johanna, Linda och Karin. Blev ett par timmars prat och lite shopping. På kvällen kom syrran och umgicks med oss. Jag testade på att laga Tikka Masala, en indisk rätt, bakade även Naanbröd. Och jag kan säga att resultatet blev kanonbra, jag är nöjd. Och börjar inse att indisk mat inte är så dumt. Har ju varit i Indien och då var jag inte alls så förtjust i maten. Får skriva lite senare om resan i Indien.


10 februari

Som de flesta som känner mig vet, är att jag reser eller iallafall har rest en del i mitt jobb. Det är en möjlighet att få se världen och få bra erfarenthet att klara sig helt själv där ute. Ibland är det kul, ibland mindre kul. Den senare tiden har jag inte varit i väg så mycket. Jobbar vanligtvis i verkstad och när det är mycket att göra här så blir jag kvar i Sverige. I våras flög jag ner till Kroatien för att göra ett jobb på en båt där. Det var ett nybyggt fartyg. Nu har jag blivit tillfrågad igen att åka ner till nästa nybygge där runt 1 Mars. Så jag hoppas jag får tid att åka dit. Här kommer lite bilder från förra resan.

Trogir heter staden där varvet ligger. Det är en gammal delen av staden som på en ö mittemellan en ö och fastlandet. Hängde ni med? Den delen är från medeltiden, väldigt mysig med små gator och gränder. Riktigt medelhavskt. Staden ligger ca 3 mil från Split.




Jag var där i ca 4 dagar. Blev klar med jobbet runt lunch dag 3 så jag passade på att ge mig i väg till stranden och njuta lite. Tog en båt ut till en av stränderna precis utanför och solade resten av dagen. När jag sen skulle bege mig tillbaka har den lilla båten gått sönder, så jag fick vackert traska tillbaka. Hade ingen aning om hur långt det var utan chansade på vägen. Men jag fick ju se en del.


Fick se båten jag var ombord på från ett annat håll.
Hade stått precis nedanför bryggan och spanat in stället jag tog fotot på och drömt mig bort till det blåa vattnet.


Nu började jag komma nära staden och hotellet. Gick igenom fler mysiga gator och gränder.



Dagen efter var jag ledig förmiddagen och skulle flyga hem på eftermiddagen, så jag passade på att njuta ännu lite till av solen. Ibland är det härligt med sådana här resor. Nackdelen är att man är ensam.


Typisk Emma bild


Vi får väl se om det blir någon resa. Jag hoppas på det. Det var ett mycket fint ställe med lagom mycket turister. Mysiga restauranger, både längs kajen och inne bland gränderna. Men jag lär väl återkomma om det blir så.


8 februari-2

Ett stort intresse jag har är foto. Har lockat fram min kära kamera som legat undanstoppad ett par veckor. Inspirationen har kommit tillbaka.

Min fina tulpanbukett gör sig väldigt fin bland alla min ljushållare från tidigare inlägg.


De är så fina när de blivit lite längre och hänger lite huller om buller..


8 februari - 1

Köpte en massa ljushållare för några veckor sedan. Blev så inspirerad av en blogg jag läser nämligen.

Visst ser det mysigt ut:


Ljus är mys


8 februari

Har lagt till en ny kategori här. Träning. Har sedan vi var i Italien och åkte skidor, tränat regelbundet 3-4 gånger i veckan. Känner mig stolt över mig själv att jag klarat av att hålla detta. Och att det även kommer att fortsätta 3-4 gånger i veckan. Känner stor skillnad på kroppen nu och jag är inte lika trött. Trodde inte på det innan, men så är det faktiskt.
Idag har jag varit på lunchträning som jobbet anordnar på Sportlife Lindholmen, som ligger intill jobbet. ca 1h träning mellan 11.00 -12.00. Tränar där annars också och det är ett riktigt bra gym och jag trivs väldigt bra där.
Cirkelträningen handlar om intervaller av olika övning och olika muskelgrupper. Jag kan säga att träningvärken sitter kvar i ca 2-3 dagar trots att jag tränar annat som bodypump.
Har lite mål med min träning, men det är sådant som jag håller för mig själv. Kommer dock avslöja när jag känner mig nöjd med mina mål och vad jag gör för träning.




Så här känner jag mig när jag tränat.

 En sån skön känsla det är och allting är så mycket positivare.


Weekend

Sitter och funderar på en weekendresa. Har kommit på att jag fyller år på påskdagen, och insåg att det är långhelg då. Har fått med mig Daniel på min idé att åka på en långweekend. Då har jag dagens I-landsproblem igen. VART?

Jag vill allra helst åka till ett land jag inte varit i. Men vill gärna åka till Barcelona också. Fast där har Daniel varit. Men det är jag som fyller så jag får vara den som bestämmer ;). Sen vill vi åka till Edinburgh, men det känns mer som en höstresa. Jaja, ni hör väl :).


Colosseum


Fontana di Trevi


Spanska trappan


Vi spexar framför colosseum

Rom är ju ett trevligt ställe att åka på weekend. På bilderna här ovan ser ni när jag var i väg med 3 tjejkompisar och tågluffa i Italien i 2 veckor. Det var väldigt lyckat. Men det funkar ju lika gärna att åka till Rom över en helg :). Vi får se vart det bär av helt enkel.


Delfinsim

En sak vi gjorde i Mexico var att simma med Delfiner. Det var en dröm som gick i uppfyllelse. 1 timme hade vi på oss att spendera med Delfinen Sol tillsammans med ett annat par och Sols tränare.
Bilder tog en fotograf som jobbade där. Vilket var bra tycker jag, för då kunde man slappna av. Jag som annars har svårt för det bara jag vill ha bild på allt.

Här kommer några bilder:


Allt som allt kostade det ca 2-3000 med bilder också, men det var det värt.

Och delfinerna verkade välskötta och de lade ner mycket tid och pengar på forskning. Det verkade vettigt tycker jag. Dessutom under simtiden vi hade så skedde allt på delfinernas villkor och vi fick information om vad vi skulle göra och inte gör.


Bilder från Mexico

Hittade lite bilder från Mexico som jag laddat upp men inte lagt upp än. Bjuder på dessa nu:


Tillbaka här

Hej allesammans. Efter att ha testat Wordpress.com's blogg så har jag beslutat att gå tillbaka till blogg.se igen. Trivs bättre med denna bloggportal faktiskt. Och nu kan jag blogga här med mobilen. Ni som vart nyfikna på min andra så kan ni läsa december och januari här www.emmasfavoriter.wordpress.com Nu fortsätter jag här som sagt :)

Test

Testar min mobilblogg...


RSS 2.0