Boktips

Började förra året att läsa en av Nora Roberts senaste böcker, `Svart ros´ heter den. Insåg snabbt att jag gillar verkligen denna bok, men förstod att det var andra boken i en trilogi. Första boken heter ´Blå dahlia´, den blev också snabbt utläst när jag köpte den. Dessa böcker är dock ganska fristående så det gick att läsa som jag gjore och ändå hänga med. Nu har jag väntat ett bra tag på den tredje och sista boken. Förra veckan upptäckte jag att den äntligen kommit ut i bokhandel, så köpte den på en gång och börjat läsa.


Dessa två är utlästa redan, mycket spännande och rolig. Har fått en del skratt.


Den sista boken och slutet på storyn, som alltid är tråkig att lämna. Får läsa sakta. :)


Böckerna har en liten övernaturlig handling om ett spöke, men det är det som gör den spännande.

Här kommer en text om första boken.
"Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både bostad och jobb på det anrika Harper Handelsträdgård. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna; den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också den oborstade men snygge landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans. Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek... Ett kvinnligt andeväsen stör ofta Stellas nattsömn. Kan det vara någon som tidigare bott på Harpers Handelsträdgård? Vad har hon för ett förflutet som inte lämnar henne någon ro?
Första delen i en ny romantisk trilogi av Nora Roberts om tre kvinnor som möts vid en punkt i livet då de behöver hitta nya sätt att leva. De får hjälp och mod av varandra att våga tro på att livet kan ge dem nya möjligheter."
Taget från bokus.com


Omelett :)

Efter MRL-passet igår (Mage, Rumpa, Lår) så var jag så sugen på omelett. I omeletten hade jag egenplockade kantareller, bacon och gul lök. Mumsigt detta, och nyttigt efter ett träningpass. Kokade även lite sparris vid sidan av omeletten.

 
Matlagning på gång


Gott mellanmål

Innan första zumbapasset någonsin i mitt liv unnade jag mig mycket gott mellanmål. Hade handskalade räkor sen fisksoppan jag gjorde i måndags kvar i kylskåpet. Mmm, blev en riktigt god räkmacka, med rödlök och LITE majonäs på en grov thekaka. Mumselimums :)


Inspirerande blogg

Har hittat en inspirerande blogg. Reseblogg, där det bara kommer uppdateringar ett par gånger om året verkar det som. Men oj vad många länder dessa två har befunnit sig i. Vad roligt att få resa så som de gör.

http://andersochmaggansresor.wordpress.com/


Bildregn från Aruba

Här kommer bilder från min jobbresa till Aruba. En ö man ska åka till om man bara vill slappna av och ha lyxigt. Inget för äventyraren kan jag meddela.




Är ni nyfikna på ön, bara fråga.


God Paj

Här kommer ett recept på en mycket god paj, speciellt degen. :). Innehållet kan man bestämma lite själv, men ska skriva det jag hade i min paj.



Sätt ugnen på 200 grader.

Degen:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g smör eller margarin
¾ dl kesella

  1. Blanda ihop ingredienserna och tryck ut i en pajform.
  2. Ställ den svalt en liten stund.
  3. Sedan in i ugnen i ca 10 min innan innehållet hälls på.

Innehåll:
250 gram kantareller.
250 gram köttfärs
1 st lök
basilika
2 ägg
1,5 dl kesella
salt
Peppar
Salt

  1. Stek köttfärsen ihop med löken, salta och peppra. Tillsätt även basilikan.
  2. Smörstek sedan kantarellerna.
  3. Häll på detta i pajformen.
  4. Vispa ihop äggen och kesellan, salta och peppra vid behov. Häll blandningen över kantarellerna och köttfärsen i pajformen.
  5. Strö över riven ost om så önskas.
  6. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

På bilden har jag valt att lägga på färska körsbärstomater (bara på ena sidan, eftersom sambon inte gillar tomater).



Trädgårdsinspiration

Är helförtjust i trädgårdar som är lite vildvuxna, med ängsblommor. Och små gammaldags rosa rosor. Gärna något äppelträd som skuggar en varm sommardag. Underbart tycker jag.
Här kommer en inspirationsbild:

Bild: Sköna Hem



RSS 2.0